Komentarji na preglednico področij in oblik prostovoljskega dela

E-pošta natisni

(Stran arhivirana 15. julija 2010)

Celovita obravnava prostovoljskega dela je osnova za Zakon o prostovoljskem delu, ki mora zagotavljati vključenost vseh področij in oblik prostovoljskega dela. Pripravili smo pregled oziroma zbirko področij in oblik prostovoljskega dela, ki jih predstavljamo v nadaljevanju.

Na tej osnovi prepoznavamo kakovostne in vsebinske elemente prostovoljskega dela, ki jih poskušamo uvrstiti na skupni imenovalec gibanja prostovoljstva v Sloveniji in hkrati uravnotežiti s pravicami in obveznostmi, ki naj bi jih določal novi Zakon o prostovoljstvu. Ta pregled nam služi tudi kot podlaga za določanje obsega, oblike in vsebine, ki jo mora določati bodoči Zakon o prostovoljskem delu.

Podroben pregled in popis področij prostovoljskega dela je podlaga za sistemsko, pravno, formalno in finančno ureditev, podporo in priznanje prostovoljstva s strani države, ki ga mora podpreti tudi s sofinanciranjem prostovoljstva na občinski, lokalni in nacionalni ravni.

Seznam oziroma katalog, ki vam ga predstavljamo, smo pripravili z namenom, da zajamemo vsa področja in vse oblike prostovoljskega dela na vseh ravneh in področjih. Zelo pomembno je, da je zakon celovit, kar pomeni, da zajema vsa področja kjer se prostovoljsko delo izvaja, in da postane Zakon o prostovoljskem delu res zakon, ki bo vključeval vse prostovoljce. Pozivamo vse prostovoljske organizacije in posameznike, kateri izvajajo organizirano prostovoljstvo, da dopolnijo naš pregled, če se v njem ne najdejo. Predstavljamo vam tudi preglednico v obliki tabele in vas prav tako pozivamo, da nam sporočite komentarje in dopolnila, da bomo lahko pripravili univerzalen in vse prostovoljstvo vključujoč pregled, ki bo podlaga za zakon, ki bo vključeval vse organizirano prostovoljstvo.

Delovna skupina za sistemsko ureditev prostovoljstva

info2 Priloženi dokumenti:
Razvid prostovoljskega dela - zadnji popravki (2.7.2009) (104 Kb)
Pregled področij prostovoljskega dela (126 Kb)
Pregled prostovoljstva glede na oblike izvajanja (128 Kb)
Možnost zbirnika vrst prostovoljskega dela 1 (138 Kb)
Možnost zbirnika vrst prostovoljskega dela 2 (122 Kb)

Komentarji

avatar Simon Delakorda
0
 
 
Vjudno vabljeni k posredovanju komentarjev in dopolnil na Preglednico prostovoljskega dela (pregled in popis področij prostovoljskega dela).

Simon Delakorda, moderator
Za komentarje morate biti prijavljeni!
 
2008-2010 - Sodeluj.net - Vse pravice pridržane. Tehnična postavitev in izvedba: Inštitut za elektronsko participacijo INePA | Login