9. člen (kdo je lahko prostovoljec)

E-pošta natisni

9. člen
(kdo je lahko prostovoljec)
(1) Prostovoljsko delo lahko opravlja poslovno sposoben posameznik. Posameznik, ki še ni dopolnil 18. let potrebuje za vključitev v prostovoljsko delo pisno soglasje zakonitega zastopnika, posameznik, ki še ni star 15. let pa lahko opravlja prostovoljsko delo tudi upoštevajoč pogoje, kot to določa zakon, ki ureja delovna razmerja za take osebe.
(2) Mladoletni prostovoljci lahko opravljajo le tako prostovoljsko delo, primerno njihovi starosti in psihofizičnim zmožnostim, prostovoljci do 15. leta pa predvsem tako prostovoljsko delo vzgojne narave, ki prispeva k njegovemu osebnostnemu razvoju.

Komentarji

avatar Nika Močnik, DŠMS
0
 
 
Manjkata DVE vejici.


Posameznik, ki še ni dopolnil 18. let, potrebuje za vključitev v prostovoljsko delo pisno soglasje zakonitega zastopnika, posameznik, ki še ni star 15. let, pa lahko opravlja prostovoljsko delo tudi upoštevajoč pogoje, kot to določa zakon, ki ureja delovna razmerja za take osebe.
Za komentarje morate biti prijavljeni!
 
2008-2010 - Sodeluj.net - Vse pravice pridržane. Tehnična postavitev in izvedba: Inštitut za elektronsko participacijo INePA | Login

Zadnji komentarji

mednarodni-dan-prostovoljstva
video-s12-prostovoljstvo
prostovoljstvo-facebook

Obiskovalci na strani

Prisotni 1 gost .